Tulevaisuusaamu 24.3.2020


Välähdyksiä tulevasta – Esittelyssä Business Finlandin ja Shellin skenaariot

Mitä muutoksia seuraavat 10 vuotta tuovat toimintaympäristöön? Miten organisaatiosi pärjää tulevaisuudessa? Ennakointi ja skenaariotyö vahvistavat valmiuksiasi.

Tervetuloa Capfulin tulevaisuusaamuun, jossa esitellään kaksi Capfulin toteuttamaa skenaariotyötä. Vasta julkaistuissa Business Finlandin skenaarioissa esitellään neljä vaihtoehtoista kuvausta Suomen kilpailukyvyn ulkoisesta toimintaympäristöstä. Skenaariomenetelmää avataan Shellin kanssa yhteistyössä toteutetun “Digitalisation of Society” skenaariotyön kautta.

Aika ja paikka

Tiistaina 24. maaliskuuta 2020 klo 8.00-10.00

Ekberg Extra, Bulevardi 9, Helsinki

Tilaisuus on maksuton

Ohjelma

Aamupala tarjolla 8.00-8.30
Puheenvuorot 8.30-10.00

Miten Shellin “Digitalisation of Society” -skenaariot tehtiin?
Arto Kaunonen, Founding Partner, Capful

Suomalaisen yrityksen toimintaympäristö muutoksessa – Business Finlandin skenaariot
Johanna Schreck, Consultant, Capful

 

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu tilaisuuteen täältä 9.3. mennessä. Lisätietoja tilaisuudesta antaa Johanna Schreck, johanna.schreck@capful.fi.


Ilmoittaudu →

Haemme liikkeenjohdon konsultteja


Etsimme liikkeenjohdon konsultteja ja associate konsultteja skenaario- ja strategiatyöhön.

Mietitkö miltä maailma näyttää vuonna 2050? Haluatko ymmärtää eri toimintaympäristöjen muutoksia ja tehdä luovaa ja analyyttistä työtä suurten aiheiden äärellä? Haemme nyt konsultteja skenaario- ja strategiatyöhön.

Capful on skenaario- ja strategiatyöhön erikoistunut liikkeenjohdon konsulttitoimisto. Autamme asiakkaitamme ymmärtämään ja hyödyntämään toimintaympäristön muutoksia, rakentamaan konkreettisia ja kestäviä strategioita ja viemään ne käytäntöön.

Tarjoamme sinulle mahdollisuuden oman ammattitaidon sekä skenaario- ja strategiaosaamisen monipuoliseen kehittämiseen kannustavassa ja dynaamisessa työympäristössä. Capfulin konsulttina pääset toteuttamaan vaativia, monipuolisia ja mielenkiintoisia toimeksiantoja sekä vaikuttamaan merkityksellisesti asiakkaidemme liiketoiminnan strategiseen kehittämiseen. Haemme eri taustaisia konsultteja niin yksityisen kuin julkisen sektorin toimeksiantoihin. Voit olla urasi alkuvaiheessa tai jo useamman vuoden kokemusta kartuttanut. Tarkemmat roolit ja vastuut määritellään kokemuksesi ja taustasi mukaan.

———

Liikkeenjohdon konsultin tehtävä

Konsultti ottaa itsenäistä vastuuta strategisista asiakasprojekteista tai niiden osista. Tuotat laadukasta sisältöä syventämällä strategisia analyysejä sekä luomalla liiketoiminnan kehittämiseen liittyviä ratkaisuja asiakkaalle. Osallistut strategia- ja skenaarioprojektien kokonaisvaltaiseen toteuttamiseen sekä uusien asiakassuhteiden luomiseen.

Mitä odotamme konsultilta

 • soveltuvaa korkeakoulutusta ja aiempaa työkokemusta vastaavista tehtävistä
 • kiinnostusta organisaatioiden strategiseen uudistamiseen ja toimintaympäristön muutoksen ymmärtämiseen
 • älyllistä uteliaisuutta, luovaa ajattelua ja analyyttisyyttä
 • vahvaa ongelmanratkaisukykyä
 • strategisten taloudellisten tunnuslukujen ymmärtämistä
 • kykyä kehittää ja esittää uusia ideoita ja ratkaisuja
 • vahvoja tiimi- ja vuorovaikutustaitoja
 • yrittäjähenkeä ja kiinnostusta toimeksiantojen hankintaa kohtaan
 • sujuvaa suomen ja englannin kielen suullista ja kirjallista taitoa

———

Associate konsultin tehtävä

Associate konsulttina keräät ja analysoit tietoa, luot projektien ja niiden osa-alueiden sisältöjä, työstät strategisia analyyseja ja eri alojen markkinakuvauksia sekä avustat tiimin muita jäseniä projektien suunnittelussa, hankinnassa ja toteutuksessa.

Tehtävä voi olla tarpeen mukaan osa-aikainen ja sovitettavissa opiskelujen aikatauluihin.

Mitä odotamme associate konsultilta

 • vähintään kolmannen vuoden soveltuvia maisterin tai DI-tutkinnon opintoja
 • älyllistä uteliaisuutta, luovaa ajattelua ja analyyttisyyttä
 • kiinnostusta organisaatioiden strategiseen uudistamiseen
 • halua ja kiinnostusta seurata toimintaympäristön kehitystä ja ymmärtää sen eri muutosvoimia ja syy-seuraussuhteita
 • aloitteellisuutta, järjestelmällisyyttä, joustavuutta ja halua viedä tehtävät päätökseen
 • hyviä vuorovaikutustaitoja
 • sujuvaa suomen ja englannin kielen suullista ja kirjallista taitoa

———

Aloitusajankohta on joustava, mutta tavoitteemme on, että työn voisi aloittaa maalis-huhtikuussa.

Lisätietoja tehtävistä antaa Managing consultant Laura Vuorelma (puh. 050 464 2735) torstaina 23.1.2020 klo 15.30 – 18.00 ja maanantaina 27.1. klo 10.00-12.00. Käy myös katsomassa, mitä konsulttimme kertovat työstään

Lähetä ansioluettelosi ja hakemuksesi palkkatoivomuksineen 31.1.2020 mennessä osoitteeseen hakemus@capful.fi  Otsikoi viestisi: ”Etunimi Sukunimi hakemus – Associate Consultant/Consultant”. Liitä konsulttihakemuksien sähköpostiin myös yliopiston opintosuoritusote ja Associate konsultin hakemuksiin myös ylioppilastodistus ja lukion päättötodistus.


International Certified Future Strategist -koulutusohjelma 2020


Sinustako sertifioitu ennakointi- ja strategiatyön osaaja?

 

International Certified Future Strategist -ohjelmassa pääset kehittämään omaa ammatillista osaamistasi sekä vahvistamaan organisaatiosi tulevaisuustyöskentelyä aidosti kansainvälisessä ympäristössä.

 

Organisaatiot toimivat nopeasti muuttuvassa ympäristössä, jossa menestyminen vaatii strategista näkemystä ja ymmärrystä tulevaisuuden kehityskuluista. Perinteiset työtavat ja menetelmät eivät usein riitä vastaamaan muuttuvan toimintaympäristön ja työelämän haasteisiin, vaan tueksi tarvitaan jäsentynyttä ja omiin tarpeisiin räätälöityä ennakointia.

International Certified Future Strategist on seuraavan kerran keväällä 2020 järjestettävä koulutusohjelma, jossa osallistujat pääsevät oppimaan erilaisten ennakointi- ja analyysityökalujen käyttöä, sekä soveltamaan niitä omalle organisaatiolleen sopivaksi harjoitustöiden ja tehtävien avulla. Koulutus on käytännöllinen ja osallistava, ja antaa valmiuksia mm. epävarmuuksien ja trendien analysointiin, skenaarioiden luomiseen, sekä strategisten muutosten läpivientiin ja kommunikointiin.

Kurssi tarjoaa lisäksi erinomaisen verkostoitumis- ja kansainvälistymismahdollisuuden, sillä ohjelmaan osallistuu henkilöitä eri puolilta Eurooppaa.

 

Ohjelmasta sanottua:

”If you’re working in company or organisational development and interested in the
future, then this course is really key.” Rikard Wallin, Sweden

“The learning-style is very hands-on and assignments quite challenging, so after getting the certification you’ll have a feeling of real accomplishment.” Jonas Kronlund, Finland

 

Kurssi rakentuu neljästä kolmen päivän mittaisesta moduulista, jotka järjestetään Tukholmassa alkuvuoden 2020 aikana. Kouluttajina toimivat viiden eurooppalaisen ennakointi- ja strategiatyöhön erikoistuneen konsultointitoimiston asiantuntijat.

 • Moduuli 1: Toimintaympäristö- ja trendianalyysit (22.-24.1.2020)
 • Moduuli 2: Skenaariotyöskentely (11.-13.3.2020)
 • Moduuli 3: Visio ja strategiset analyysit (15.-17.4.2020)
 • Moduuli 4: Strategian testaus ja toimenpiteet (27.-29.5.2020)

Koulutusohjelma sopii erityisesti strategia-, suunnittelu-, toimintaympäristön analysointi- tai muissa vastaavissa tehtävissä työskenteleville asiantuntijoille ja johtajille, jotka haluavat kehittyä urallaan tulevaisuus- ja ennakointityön huippuosaajiksi. Osallistujien on mahdollista saada koulutuksestaan sertifikaatti.

Lataa tästä koulutusohjelman esite tai käy tutustumassa ohjelman omiin nettisivuihin täältä.

 

Tervetuloa mukaan oppimismatkalle!

 

Ilmoittautumiset ja lisätietoja

Ilmoittaudu mukaan koulutukseen, pyydä lisätietoja tai sovi henkilökohtainen esittelykäynti koulutusohjelmasta täältä. Lisätietoja ohjelmasta voit kysyä myös suoraan Capfulin Senior Partner Jari Puhakalta (040 5622 675) tai jari.puhakka@www.capful.fi.

 

icfs-logo-text-large-opt


Nimi*

Yritys

Sähköpostiosoite*

Puhelinnumero

Viesti

Pakolliset kentät ovat merkitty *:llä

Sulje

Pysy kartalla

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tietoa tulevaisuuden nousevista ilmiöistä sekä tulevista tapahtumista.